RIBBE 2020

Organisasjonsnummer 992419334MVA

Produksjon & utsalg:

Værftsgata 2, 1511 Moss

Tlf. butikk  69276554

Tlf. kontor produksjon 69276550

Cateringavdeling & utsalg:

Varnaveien 35, 1526 Moss

Tlf. 69265000


VIKTIG INFO ANG. RIBBE OG BESTILLINGER 2020!!!

Kjære kunder! 2020 har vært et merkelig år for oss alle, og enda merkeligere skal det bli i årets siste måneder. Det er nå veldig klart at det vil bli et stort underskudd på norsk gris, og dermed også ribbe, frem mot årets jul. Nå høres kanskje dette litt rart ut, men forklaringen er et voldsomt økt salg av kjøtt i Norge grunnet alt som Covid-19 har ført med seg, som stengte grenser, mer matlaging hjemme, osv. Spesielt bacon-salget, hvor samme stykningsdel blir brukt til ribbe, sies å ha økt på landsbasis med 75% i forhold til 2019. Til og med våre norske reguleringslagere er nærmest tomme i forhold til hva som er normalt på denne tiden. En gris trenger nesten 1 år fra unnfangelse til slakting, så det er også en «forsinkelse» i forhold til økning av svineproduksjonen i Norge. Nå sies det at det vil bli nok ribbe, men at mye av det som skal dekkes opp i markedet vil være importert gjennom EØS- og WTO-avtaler, og import starter allerede nå hvert øyeblikk, Det er etter hva vi forstår hovedsakelig Tyskland og Danmark denne grisen vil komme fra.

Pga. denne usikre situasjonen for en liten bedrift som vår, hvor vi aller nødigst vil selge utenlandsk vare, må vi derfor gjøre noen grep. Et av dem er at vi IKKE KAN TA I MOT BESTILLINGER denne høsten og frem til jul! Grunnen er helt enkelt at vi ikke vet hvor mye vi får, når vi får, og om vi får kun norsk, og dermed ikke kan garantere levering til våre kjære kunder. I tillegg har vi ikke kapasitet til å håndtere bestillinger i disse travle månedene, grunnet alt merarbeid og økt pågang som denne pandemien har medført.

Pr i dag tar vi inn alt vi kan klare å få tak i av norsk gris og ribbe, men vi opplever allerede at det er langt unna full dekning fra leverandørene. I november vil det merkes skikkelig. Desember vil bli veldig utfordrende.

Vårt hjerteligste råd til våre kunder er derfor å kjøpe juleribba tidlig i år hvis dere ønsker norsk kvalitet, enten dere handler hos oss eller andre. Vi skal gjøre vårt ytterste hele veien frem til jul, ut fra hva vi får tilgang til. Og da vil det være «først-til-mølla» som gjelder.

Til slutt håper jeg vi sammen med dere klarer å unngå å skape «panikk-hamstring» ved å gå ut med dette allerede nå. Klarer vi å fordele dette over 2 måneder, så kan situasjonen bli mye bedre for oss alle :-)

Vi beklager at det må gjøres slik i år, men håper på forståelse.©Ertnes Kjøtt 2020, all rights reserved