Om oss

Gården Ertnes i Svinndal hvor Johan kom fra. Den er fortsatt i familiens eie. 

Dagens lokale hvor produksjonen foregår.

Historien

Tidlig på 1930- tallet reiste bondesønnen Johan Ertnes fra Svinndal til Moss for å starte opp som kjøpmann sammen med sin kone Gudrun. Tilfeldigheter gjorde at han etter noen få år også startet med produksjon av kjøtt og pølsevarer.

Johan var en meget kvalitetsbevist mann, og raskt ble firma Johan Ertnes i Nesveien på Jeløya kjent som stedet en skulle handle om man ville ha de beste varene.

80 år senere leverer Johans etterkommer fortsatt kjøtt, pølser og delikatesser til Mossinger etter samme høye kvalitetskrav og med kun norske kjøttvarer. Og oppskriftene på de tradisjonelle produktene er fortsatt de samme som Johan brukte.

Bedriften er nå altså i sin tredje generasjon, og den eneste gjenværende kjøttbedriften i Moss.

Ertnes Kjøtt AS tar inn norsk kjøtt, som bearbeides i sin helhet innad i bedriften. Det produseres ca 150 forskjellige bearbeidede produkter, i tillegg til alt av stykninsdeler og biffer fra både okse (merk; ikke "storfe" som i ku!), gris og lam.

Bedriften kan vise til flere medaljer i NM for kjøttprodukter, hvorav Gull for pinnekjøtt og Jalapenospølse fra 2008 nok er de som "henger høyest", sammen med Gullmedalje for Beef Jerky i 2020.

Ertnes Kjøtt AS er en liten bedrift, med fokus på det lokale markedet i Moss og omegn. Gode ansatte med kvalifisert kompetanse, samt en godt organisert og effektiv arbeidsfordeling gjør at vi kan klare å levere såpass mange forskjellige produkter av en slik høy kvalitet til meget konkurransedyktige priser.

Vi gjør vårt ytterste for å levere de beste produkter og service, og beholde det tradisjonelle håndtverket slik Johan ville gjort det.


Bedriftens nyeste utsalg i Varnaveien 35 på Høyda. Åpnet i 2016, og er en av de største kjøtt- og delikatesse forretningene i landet.